ROȘIA MONTANĂ, SEDUSĂ...FURATĂ ȘI ABANDONATĂ


 
 
Nu mă pricep la minierit. Nu mă pricep de altfel la statistici despre gradul de sărăcie a zonei Roșia Montană. Dar , traiul în România, m-a învâțat că totdeauna săracii rămân săraci, iar curvele se îmbogățesc pozând în filantropi. Încă actualul președinte, dl Basescu Traian, urlă cât îl țin plămânii, că țara e săracă(de parcă eu am fost la coducerea ei, nu partideaua cu multe capete, din care sistematic a făcut parte si el, numita pe rând:FSN, PSDR, PDSR, PSD, PD, PD+PNL,DA,PDL), și că trebuie să dăm drumu aurului, pt că se crează locuri de muncă. 
Dragii mei....în bazine miniere de unde acum doar 50 de ani se extrăgea sare, acum cad casele, si se scufundă localități. Dar să te apuci să începi în România cel mai mare jaf aurifer de pe planeta. Pt că, poate președintele, cu strabismul lui , uită să vă spună că ROȘIA MONTANĂ AR DEVENI CEA MAI MARE EXPLOATARE AURIFERĂ DIN LUME!!!!! Și stiți în ce constă aceasta??? În raderea de pe fața pământului --- nici mai mult, nici mai puțin decât----a 4 munți!!!! Bine înțeles că asta s-ar face în timp.
 În timp ce? 
 În timp ce oamenii din zonă vor muri, vor pleca, și vom naște un deșert în Apuseni; 
în timp ce președintele actual își va plimba probabil soția și feblețea lui de fată semi-analfabetă, prin țări exotice;
 în timp ce canadienii care gândesc acum proiectul vor avea aur și pe mațe, iar țara tot datoare la FMI va fi. Vă pare că exagerez???? Rupeți-vă 7 minute și ascultați-l pe dl. Victor Bostinariu:

Și mai am un Argument: stiți că Dobrogea ,până prin secolul 13 era împădurită în proporție de 70%din suprafață??? Cum a ajuns deșert? Minele de bauxită, de neferoase, carierele de calcar , granit, si alte roci, extragerea acestor resurse, făcută parcă după dictonul ”DUPĂ NOI, POTOPUL!!!”, au făcut din acest pământ unde viețuiesc și eu acum, un teritoriu deșertificat.  Să mai vorbim de afecerile cu fier din portul Constanța, unde au ajuns, bucată cu bucată, uzinele și fabricile intenționat lăsate în paragină? Să vă mai amintesc de afacerile cu cherestea, care, tot prin portul Constanța, au trecut , hectar cu hectar, pădurile țării??? Și lista este lungă.

Îmi fac impresia că țara asta are un blestem pe cap: să aibă parte de 50 de ani încoace de conducători fără soluții, dar care simt să țină ceva moale si mătăsos sub fund, adică fotoliul prezidențial.Pt că numai unul care văzând că nu mai e dorit decât de un procent de sub 20% din popor, poate să se țină de scaun ca javra de os.
Trebuie să ne gândim că nu suntem ultimii pe pământul României!!!! Mulți probabil și-ar dori asta. Aveți copii, dragii mei, asta dacă nu cumva i-ați aruncat în canale, avortându-i!!! Dar aveți nepoți, trebuie să lăsăm și lor dreptul la aer, dreptul să admire o floare, să audă vântul trecând prin cetini de brad!!!! dreptul la un izvor de apă curată,dreptul de ași bucura ochiul cu verdele ierbi,dreptul să trăiască fără măști de oxigen pe față. Și așa le-am distrus copilăria. Și așa au trăit fără parinții plecați pe afară să spele la fund Europa pentru câțiva zeci de euro în plus. Și așa jocurile lor trebuiesc acum să fie în spații special amenajate, și păzite de gardieni, pe când nouă nu ne ajungeau maidanele, pădurile, râurile și bălțile  vara, și delurile și povârnișurile iarna, pentru hălăduit în voie.
 Să mai continui???? Știți și voi bine, căci îmi sunteți contemporani.
  Gogoașa cu locurile de muncă , nu cred că o mai înghite la ora asta nici măcar un câine maidanez din Roșia Montană.Și vă aduc argument emisiunea unui tânăr destupat la minte, și iubitor de adevăr și de România,  căruia ,Dumnezeu mi-a hărăzit bucuria  de ai fi gazdă pentru un sfârșit de săptămână. Este vorba despre Moise Guran:


 Considerând că am spus și am argumentat destul, pentru cei care vor să vadă și adevarata față a monedei aurifere din afacerea”AURUL, CIANURA ȘI STERILUL” pe care Marinarul-Fără-Scrupule vrea să ne-o bage pe gât, închei spunându-vă că cele două clipuri pe care le-am postat la început și la sfârșit sunt produsul unor tineri din Călărași(pe cel din videoclip îl spovedesc chiar eu), cărora le pasă. Atât timp cât țara mai are voci tinere și febrile și atente, mai avem cu toții o șansă. Părinții noștrii au făcut o țară. Atât cât au putut și cât s-au priceput. Au pus inima lor, fericirea lor, sănătatea lor, viața lor, la temelia acestei țări. Haideți să o păstrăm măcar așa, dacă nu suntem în stare să le continuăm jertfa. Nu putem scoate aurul din pământ? nu e rentabil? LĂSAȚI-L ACOLO!!!! NEPOATA MEA VA FI CAPABILĂ SĂ ÎL IA!!!
 
 Dacă sunteți de acord, dacă vă mai pasă, deși pare un strigăt slab, distribuiți-l și prietenilor voștri. E important să se știe că nu suntem nici orbi nici muți, și cu atât mai puțin proști!!!!




Comentarii

vali( sorta asta mica, plecata peste mari si tari) a spus…
Parerea mea, de aici din Australia, unde totul se face cu cap, unde orice om care are o slujba are bani, unde mineritul este foarte bine platit, cred ca cel mai bine, este ca tot romanul de rand trebuie sa faca ceva, nu sa stam sa ne uitam cum ne.jefuiesc. Chiar daca sunt departe de voi, familia mea draga, sa fiti fericiti pt mine ca traiesc intr-o tara unde esti respectat,unde drepturile tale sunt respectate si ca pot trai normal, intr-o mentalitate mult peste cea a romanului. Cu pretul dorului de voi si cu momente pierdute din viata voastra,a nepoatelor mele, o spun cu mana pe inima ca e bine aici. Si va iubesc mai mult de cand sunt aici.
ATAL TOMA a spus…
ce am vrut sa subliniez este ca cei care ne fura, sunt de fapt canadienii, cu acordul si complicitatea guvernului, si sub aripa Uniunii Europene, care se face ca ploua, si nu intelege. Cand ai 2 imperii pe cap, si cand fractu deschide usa hotilor, mai scapa romane de ai unde.

Postări populare