DE ZIUA POETULUI PLÂNS DE-O ȚARĂ




Te-ai născut de ziua sfântului Ilie. Sfântul care încă nu a gustat moartea, urcat fiind cu carul de foc în ceruri.
Te-ai născut în anul 1943, an de sărăcie și război. Țara în care ai vazut lumina soarelui ți-a dat suferința să i-o cânți. Noi, generația tânără și foarte tânără ți-am dat sărăcia să ne-o îndulcești. Țara ți-a luat tatăl și bunicul și ți  ia făcut deținuți politici....câtă durere ai strâns în inimă și atunci.... Te-ai urcat pe cruce , parcă strigând omenirii că se distruge!!!! Comuniștii ți-au furat copilăria, iar tu ai dat nouă puterea de a striga pe stadioanele arhipline TOTUȘI IUBIREA VINDECĂ FIREA, HAIDEȚI COPII!!!! EUROPA E O RANĂ CE SE POATE IZBĂVI;DIN CONDIȚIA UMANĂ NU PUTEM NICI NOI LIPSI.Ai ținut flacăra luminii sufletești aprinsă, aprinzând ca un biet lampagiu mici candeli în inimile noastre pustiite de îndoctrinarea comunistă. Ai întreținut furia luptei pt un spirit liber într-o perioadă de teroare. Post decembrist ai rămas același avocat al poporului, care murea de foame, si de inimă, pt un pachet de biscuiti....
Azi, cu lacrimi în ochi îți pomenim numele în liturghii și în bărăganele tăcute , pe dunărea olteană, pe dealurile care miros a fân din Basarabia ta iubită... Vasluiul pribegiei tale te cântă. Te cântă toate iubirile care s-au hrănit din versul tău, Poete!!!
Te-ai născut în ziua celui care s-a ridicat ....Ai ridicat cu tine focul lacrimilor noastre, și nu ai murit, ci te-ai ridicat  un pic mai sus, să ne vezi mai bine starea și s-o mărturisești Dumnezeirii! 
 

ORICÂTE CUVINTE AȘ SPUNE, POET IUBIT DE DOUĂ ȚĂRI AI ACELUIAȘI POPOR,
TOT NU PUTEA-VOI SĂ EXPRIM  CÂT NE LIPSEȘTI ÎN SUFERINȚĂ, CÂTĂ NEVOIE AVEM DE TINE, ȘI CÂT DE ACTUALE ÎȚI SUNT LACRIMILE ÎMPLETITE ÎN VERSUL TĂU AURIT.

De ziua proorocului Ilie te-ai născut, și parcă ți-a împrumutat din darul lui, iar tu l-ai  dăruit în strofe nației române. Ești veșnicul nostru poet.
 TE IUBIM , ADRIAN PĂUNESCU!!!!
ȘI NE E FRIG ȘI SUNTEM SINGURI ,
ȘI NUMAI LACRIMA TA NE MÂNGÂIE OBRAZUL
ȘI NOUĂ ȘI ȚĂRII ĂSTEIA HĂITUITE!!!


Comentarii

Postări populare