SPITALUL , BISERICA ȘI FAST-FOOD-IȘTII





De mult am hotărât să scriu ceva mai puțin obișnuit pt blogul meu. Dar va trebui  să vă obișnuiți și cu ieșirile acestea din tiparele pe care aveți impresia că mi le impun. vreau să vorbesc despre spitale și despre biserici. Și  fac gestul acesta pt că am văzut că masonii și simpatizanții lor, ateii, nepăsătorii, ”fast-food-iștii”, adică aceeia care îngurgitează repede tot ce media le dă ca adevăr și informație, au răspândit o idee conform căreia România are mult pre multe biserici și mult prea puține spitale și școli. 
 Nu am să încerc decât să vă aduc aminte unele lucruri pe care, dacă sunteți oameni cu o minimă cultură generală le cunoașteți. Așadar, văzând acele postere pe străzile bucureștene, pe rețelele de socializare, și în genere în media, mi-am amintit de un lucru. Comunismul lui Gheorghe-Gheorghiu-Dej , prin colectivizare a distrus satul Românesc, celula sacră a românismului. Comunismul Elenei Ceaușescu a demolat Bisericile din Bucuresti, salvându-se de furia buldozeristă abia unele vestigii arhitecturale de excepție. Și aici ar fi rușinos pentru mine de nu aș aminti aportul domnului Răzvan Teodorescu și al arhitectului Dan Corneliu la salvarea unor edificii de cult și de cultură din capitală, dar și din țară. 
Astfel s-a reușit ca inima societății românești să fie scoasă la periferie. În satele rămase se mai poate observa că Biserica , școala și  căminul cultural sunt așezate în ”vatră”, în”centru” . Să vă mai amintesc oare că înainte de războaie preotul era și dascăl în sat? 
După decembrie sânger învățănâmtul a fost supus unei întregi campanii de distrugere. Începând de la manualele alternative, unde găseai informații ”istorice” despre Andreea Esca , iar despre împăratul Traian aflai că purta breton și că Decebal avea buze senzuale, până la cea mai recentă găselniță USL-istă, bacalaureatul diferențiat, învățământul a fost îngenunchiat. Și aceasta este o strategie bine gândită. spunea un istoric că viitorul omenirii se plămădește în camera copilului. Adică ce copii ai așa viitor îți pregătești. Dar cine mai are nevoie azi de copii cu o minimă cultură generală? Cui îi trebuiesc tineri care să își cunoască istoria?Cine se mai poate împiedica , pe calea parvenirii, de niște oameni care pot să miroasă o minciună electorală???? NIMENI NU ARE INTERES CA POPORUL ACESTA SĂ ȘTIE CĂ NU A FOST AȘA DIN ÎNCEPUTURILE LUI!!!! NICI STÂNGA, NICI DREAPTA !!
Biserica a fost prima clădită într-un sat. Și câtă vreme omul a fost ceea ce Eliade , Mircea Eliade numește Hommo Religiosum, societatea a fost una morală!!!! priviți în jur, și vedeți ce ați făcut în momentul în care ați scos omului respectul de ceea ce era esențial în existența lui. Credința că aparținea unei comunități care știa să îl instruiască, să îl formeze și să îl și mustre, la nevoie.
După ce ați distrus școlile, ați atacat sistemul sanitar al neamului. Nu i-ați mai dat bani, l-ați lăsat în paragină, l-ați închis ”că nu-i rentabil”. Și ce e mai rău, e că ați găsit repede ȚAPUL ISPĂȘITOR pentru toate păcatele acestea ale voastre, și ale sistemului vostru post decembrist, de distrugere a valorilor neamului. Da, vinovată de lipsa școlilor și a spitalelor din România este BISERICA!!!!
”Măi animalule”, și-a văzut planul tăticilor lui comuniști dus la bun sfârșit. De toate relele ciumei roșii este de vină biserica. E de vină Ștefan cel Mare, care a ridicat 47 de biserici , și care a plătit dajdie turcilor , în aur , ca să nu treacă prin foc și prin sabie Muntele Athos, leagănul nebiruit al ortodoxiei. E de vină Mircea cel Bătrân, care l-a trimis pe nepotul lui , Vlad, la Înalta Poartă , și a smuls sultanului garanția că pe pământul țării nu se va ridica nici o moscheie sau geamie.
Dar ce este SPITALUL???? Al cui produs este SPITALUL???? hai să vedem:
Spitalul se poate defini , pe scurt ca un așezământ, fondat de o persoană sau o asociație de persoane, în care bolnavii, săraci sau nu , găsesc gratis îngrijirile medicale de care au nevoie , precum și tot ce le este necesar pt întreținerea vieții , în timpul bolii.
 DE CÂND EXISTĂ SPITALELE????
Să vedem ce zice Boisseau în Dicționarul enciclopedic de știinte medicale.:
”Nici un stabiliment public , destinat în mod special și unic bolnavilor, nu se afla în Egiptul antic”. Deasemenea , umărind mai departe laborioasa lucrare o să vedeți că cercetătorii nu au găsit spitale nici la evrei, nici mezi nici la perși, și, oricât v-ar mira, în vremea în care românul și creștinul ortodox practicant, prf dctr N.C.Paulescu căuta( prin anii 1920), și în cele din urmă a găsit , insulina, China încă nu avea nici un spital!!!!  Grecii aveau un fel de centre pt batrăni, numite Geroni,sau gerusiae, si un fel de orfelinate pt copii abandonați ”Cynosargys”. 
PRIMELE SPITALE APAR ÎN LUME, DUPĂ CE RELIGIA CREȘTINĂ IESE DE SUB PERSECUȚII!!! CÂND BISERICA A PUTUT FI CEEA CE ESTE EA ÎNSĂȘI: TRUPUL LUI HRISTOS. 
Ei da, dragii mei , voi care înghițiți toate lăturile mediei vândute masonilor., primul spital e înființat de o creștină Fabiola, în anul 380, la Roma și este trecută în paginile istoricului roman Ieronim în lucrarea sa ”Lett ad Oceanum”. De fapt Fabiola s-a inspirat din fapta episcopului de Cezareea Cappadociei,( este vorba despre Sf Vasile cel Mare), care a zidit la porțile cetății un ”strămoș” al spitalului, un azil în care erau îngrijiți bolnavii săraci și netransportabili.
 Așadar.... biserica a înființat primele școli. Tot ea a făcut primul spital . SPITALUL ESTE RODUL MILEI CREȘTINE!!!! Societatea în care trăim azi este rodul scoaterii lui Hristos din cultul și cultura tinerilor!!! și uite ce a ieșit. Și pt că mulți văd că societatea a apucat pe un drum prăpăstios, cei care-au distrus umanitatea din om dau vina pe Biserică, încercând distrugerea totală a ei.
În biblie, Hristos Spune că El este cap bisericii, și că nici ”porțile iadului nu o vor birui!” Sioniștii și masonii, lovesc acum în biserică, pt că este încă singurul pilon care, deși lovit de caria iubirii de arginți, de cancerul ecumenismului, a rămas în picioare, și are încă în ea, elementele sănătoase ale revigorării societății românești. 

  Consider că argumentele aduse aici, pt oamenii bine intenționați sunt suficiente, pt a nu mai pleca urechea la urletele satanice ale străinilor de neam și țară.

Comentarii

Anonim a spus…
Din cele citite reiese ca biserica este alaturi de enoriasii ei, are grija sa ii instruiasca si sa ii mantuiasca, atat fizic cat si spiritual ...
Din pacate cand mergi cu decedatul la groapa si ti se cer bani pt ca altfel nu se poate; cand te duci om sarac sa faci o nunta si ti se spune nu se poate fara bani; cand ti se refuza un BOTEZ pt ca nu ai bani sa platesti .... e greu sa vezi dedicatia, altruismul si bunatatea bisericii. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu am auzit de azile de batrni, cantine pentru saraci, spitale etc deschise de biserica.
vali a spus…
sunt multe de spus pe tema asta,iar despre spaga care se cere peste tot tot noi suntem vinovati,abia acum cand am mai iesit si noi in alte tari si am ramas surprinsi ca se poate di fara spaga sa se uite cineva la tine,abia acum ne-am trezit,dar tot noi suntem de vina,noi i-am invatat asa. Cat despre biserica ,spitale,invantamant,nu am cuvinte,eu cred ca pe pamantul ata avem loc toti daca vrem sa respectam pe cei de langa noi,putem sa facem multe biserici si nu numai.Dar,mai avem multe de tras. Pacat.
Anonim a spus…
Din pacate eu nu vorbeam de spaga, ci de refuzul de a oficia o slujba daca omul e prea sarac sa achite tariful standard
ATAL TOMA a spus…
dacă anonimul citea până la sfârșit vedea că spun că biserica e cariată de iubirea de arginți, dar nu asta o caracterizeaza. Și sincer, cred că nici nu pre îi calci pragul. Am 38 de ani și nu am văzut un preot să nu-ți îngroape mortul sau să nu îți facă nunta dacă nu îi dai bani!!! astea sunt basme. Și sincer, în altă ordine de idei, toți ”săracii” platesc mii de euro să le cănte lăutarii la nunta, si se uită cruciși sând trebuie să deie un ban la biserică, în situația în care biserica e a satului sau a comunității, și nu a preotului. preotul moare sau pleaca în altă parte . biserica ramane acolo, în cartierul copilariei tale, unde probabil te-a botezat, te-ai cununat si vei intra cu picioarele inainte. esenta postarii e ca nu biserica e de vina pt lipsa scolilor si a spitalelor. despre preoții corupți putem vorbi oricând, atât timp cat nu uitați că preotul e tot ce are mai bun un popor. Si dacă preotul este așa, inseamna ca familia și societatea în care a crescut este așa, coruptă și lipsită de iubire. tu, anonimule,, cum ești?
Anonim a spus…
biserica este a comunitatii, a celor care vor sa mearga acolo sa se apropie de cele ale credintei... asa este. Este adevarat ca nu merg des la biserica ... Poate si din cauza faptului ca am fost dezamagit atat de prestatia preotilor cat si a enoriasilor atunci cand am fost... poate si din cauza greselii clasice .. asocierea bisericii cu necesitatea de a cere ajutor Celui de Sus si atat cat greutatile nu sunt foarte mari nu prea te gandesti la biserica. Asta nu inseamna ca nu am credinta, chiar daca nu o asociez cu preotii.
Oricum raspunsul arlechinului a fost foarte profund si miscator. Daca toata preotimea si toti enoriasii ar vede asa lucrurile probabil ca lumea si-ar schimba perceptia despre biserica

Anonim a spus…
Si da, nu este vina bisericii ca nu sunt scoli si spitale. De acord. Dar nici actiuni de ajutare a enoriasilor nu am vazut ... sau poate organizarea de pelerinaje, creerea de sociatati similare bancilor care acorda imprumuturi, hoteluri etc sunt incluse in aceasta categorie.
Nu hulesc biserica ci "iubirea si iubitorii de arginti" care pun in umbra toate cele sfinte ...
ATAL TOMA a spus…
crede-mă ”anonim” că dacă aș avea puterea aș da afară pe toți colegii mei preoți care impun taxă pt serviciile acordate comunității. Dar în același timp aș impune cârciumarilor o taxă pt sănătate. de fapt mi se pare normal ca din taxa de timbru plătită de cumpărătorii de alcool și tutun, ar trebui o mare parte să ajungă în sănătate.Mai aveam ceva de spus. Biserica , până la Alexandru Ioan Cuza , și apoi până la comuniști să ști că era implicată în viața socială. spitalul Colțea a fost al bisericii Colțea. După ce le-au secularizat averile le-au și dus , așa cum spuneam la marginea societății. Azi sunt și Parohii care dau de mâncare săracilor și bătrânilor, oferă meditații gratuite elevilor mai slabi. Dacă ai fi din Bucuresti te-aș trimite la biserica din lemn din parcul ”Titan” să vezi ce poa să facă o coană preoteasă cu preotul ei. Dar ...ai dreptate, prea puțini se implică , puțini preoți și puțini enoriași, pt că nici preoții singuri nu pot hrănii 20, 30 de familii. trebuiesc oameni pt oameni.
Anonim a spus…
http://www.musulman.ro/articole/top10.htm
Primul spital,a se intelege SPITAL !!!Cu tot ceea ce inseamna spital,nu asemanari si asezaminte in care folosim termeni "se spune ca",s-ar parea ca","atunci s-ar fi putut",este o inventie MUSULMANA !!!Nicidecum crestina !
Un sfat,daca tot vrei sa scrii,incearca sa scrii fara prescurtari!Iar orice propozitie incepe cu litera mare . Aviz,amatorule!
ATAL TOMA a spus…
Domnule mahomedan, cu tot respectul pt prietenii mei noncreștini, mai mare aberație nu am auzit în viața mea. Postarea d-voastră este tendențioasă, atâta timp cât cuvintele așezate de domnia ta în ghilimele, nu se regăsesc și în postarea mea. Eu nu am rostit cuvintele „se spune că”, și celelalte pomenite de domnia voastră. ASTA DOVEDEȘTE CĂ NICI MĂCAR NU AȚI CITIT POSTAREA.
Apoi, să afirmi că musulmanii au ridicat primul spital, și să nu dai nici o dată concretă, luată dintr-o lucrare de specialitate, iară te dovedește că habar nu ai ce vorbești. Și dacă mă gândesc bine sunt sigur ca nu ști nici când a trăit profetul Mahomed(„Cel lăudat”). Pt prietenii mei am să scriu ceva din viața profetului. Se naște la Mecca în anul 570 După Hristos, dintr-o familie a tribului caraisiților(Abdalah și Amina). Deci când primele spitale se ridicau în Roma și în Turcia de azi(38o- 381), mahomedanismul nu exista ca și religie. Mohamed însuși având o verișoară în neam al cărui soț era creștin. La vârsta de 40 de ani profetul are revelația sf Arhanghel Gavriil, și în anul 620 își începe apostolatul. Deci religia musulmana se infiripă după 300 de ani de când apar ”vasiliadele” așa cum erau numite spitalele sf Vasile .
În postare nu am folosit prescurtări!!!! doar în comentarii. Și abrevierile clasice sunt acceptate în limba română. Mi se pare mai anapoda să ma cerți pe mine pt abrevieri iară tu să scri fară diacritice. Și în concluzie: SPITALUL ESTE PRODUSUL MILEI CREȘTINE. O SPUN ENCICLOPEDIILE FRANȚUZEȘTI CITATE ÎN POSTARE. Apropo, domnule musulman. Noi, creștinii, avem în peninsula Sinai o mănăstire care are și turn clopotniță, dar și minaret. Este vorba, după cum ști , de mănăstirea Sf Ecaterina, în care Mahomed s-a ascuns de tribul lui care vroia sa îl omoare. Mohamed însuși a scris un pergament prin care le cerea urmașilor lui să nu distrugă acel lăcaș creștin, pt ajutorul primit acolo de profet. mai târziu, musulmanii nu au distrus mănăstirea dar și-au ridicat munaret, pt a putea ca și musulmanii să se roage acolo. Când oi vedea eu o moscheie sau geamie care să aibe și clopotnită cu sf Cruce în vârf, atunci , ȘI DOAR ATUNCI, să-mi vorbiți de mila și mărinimia musulmană. Te rog nu mă contrazice decât cu date din autori recunoscuți. Rămâi cu bine. salamalecum

Postări populare