LA 38 DE ANI





            

              Toate toamnele îmi plac, așa cum îmi plac și primăverile. Dar dacă primăverile sunt pline   de nădejdi și de speranțe, toamnele-s pline de roade și de realizări; că doar toamna se numără bobocii. 
   Azi împlinesc 38 de ani. O vârstă la fel de frumoasă ca toate vârstele mele. Mă bucur de ce mi-a hărăzit Dumnezeu să trăiesc , și mă întristez oarecum că nu am trăit la intensitate mereu. Însă știu că totdeauna nu am știut iubi decât cu incandescență. Poate și de aceea m-ă consum ca o candelă, ca o lumânare ce arde topindu-se. Dar așa am învățat de la ai mei părinți și bunici că se iubește. Altfel ei nu au știut, altfel eu nu vreau să știu. Nu știu cât mai am din trecerea aceasta în pas alergător prin ceea ce numim viață. Dar știu că am trăit indeajuns până acum. Îndeajuns încât să-mi fac prieteni și să îi trădez, să-mi pară rău apoi;să mă bucur de frumusețea unei flori, a unui trup armonios, al unui suflet nobil. Deajuns să văd căderea unui regim ce se visa veșnic, apoi instalarea altuia mai rău decât primul. Am trăit să văd români fericiți, cum spunea cândva, cineva; am trăit de-ajuns să văd moartea artiștilor, artiști ce și-au târât adesea ultimele clipe, în anonimat, pentru ca apoi, abia morți să fie , pentru câteva zile adulați. Am trăit destul să văd cât de fără rost e viața aceasta, fără veșnicie, și fără de iubire. Însă vreau să mai trăiesc , căci sigur mai am de văzut destule.
   Vă mulțumesc tuturor celor care-mi călcați pragul acestei case virtuale. Este, dacă vreți, o umbră a inimii mele proiectate în eter...  Îi mulțumesc Dumnezeirii că mi-a pus în inimă așa un suflet. Mulțumesc vouă, părinții mei, surioarelor mele, că existați. Și  vouă, fii duhovnicești și frați, prieteni dragi, și suflete alese. Și vouă , celor ce nu aveți loc de mine-n viață, deși nu v-am atins nici cu-n capăt de ață, vă mulțumesc că m-ați învățat să iert, să uit, să încerc să iubesc, dar mai ales să fiu și treaz și viu.
     Îmi dedic, și vă fac cinste cu una dintre cele mai dragi melodii ale vârstelor mele... Așa mi-am cântat teama, iubirea , nădejdea , dar mai ales dragostea. LA MULȚI ANI îmi doresc, alături de voi. 
3.octombrie.2013

Comentarii

Ciucamete FcRb a spus…
Si eu va multumesc parinte ca existati , la multi ani de acum inainte in care sa ma paziti de rele
Anonim a spus…
La multi ani!amandurora,eu am facut 39 primaveri, veri...


Livius a spus…
La multi ani si multa sanatate, ca sa poti sa te bucuri si sa ne bucuri!

Postări populare