AM AJUNS PENIBILI, DIN STUPIZI





     În ce fel de lume mi-e dat de Dumnezeu să trăiesc? În ce fel de societate, cu cel fel de oameni trebuie să comunic, să îi înțeleg, și să îi iubesc? Unde merge omenirea aceasta care și-a pierdut busola moralei sănătoase?
      Sâmbăta trecută mi-a venit un amic la mine, împreună cu o prietenă de-a lui. Au vrut să steie de vorbă despre niște situații de viață. Numai că nu am putut să îi primesc imediat la discuții. Dispăruse de acasă o tânără de 15 ani, și părinții suspectau că a fugit la o mănăstire. Mănăstirea Dervent era cap de listă, scrisă cu majuscule , pe foaia poliției române, în care erau trecute mănăstirile în care trebuia să o caute.  Așa că, stai părințele o oră și ceva și dă declarații că nu a fost, că nu este și nici o să fie copila aceea prin mănăstire, sau ascunsă pe sub patul meu sau prin pădurile(defrișate de altfel) din mal de Dunăre. Au găsit-o . Nu la mine, nu la noi, ci la dracu-n praznic, cum zice românul, prin județul Suceava. presa minte că a stat la Sihăstria Rarăului. Eu știu adevărata locație, daar ... ca să rămân și eu penibil, nu discut acum acest amănunt. 
    Au început freamătul obositor al știrilor: De ce avea duhovnic? la vârsta aceasta nu ar trebui să fie așa religioasă. MĂNĂSTIREA ȘI STARETUL SUNT DAȚI ÎN JUDECATĂ DE PĂRINȚI PENTRU.... PRIVARE DE LIBERTATE!!!! Hristoase,, tu auzi??????? Tu mai poți iubi astfel de oameni, că mie mi-e din ce în ce mai greu?! Se trezesc psihologi scoși de la naftal să spună că tinerii care fug la mănăstire o fac pentru că părinții nu îi mai iubesc! Da???? Păi ar trebui atunci să fie mănăstirile pline de tineri! Dar nu români, din 2002 de când am venit eu la mănăstire, nu a mai venit nici un tânăr să își sacrifice singura viață pentru Singurul Dumnezeu! Sunt 12 ani!!! Preoții sunt de vină pentru îndoctrinarea fetei. Dar oare nu te gândești , penibilule, că până a ajuns acolo, fata asta a trecut printr-un divorț al părinților, printr-o exagerată și dăunătoare verificare a programului ei, și a activităților ei. Nu ! E foarte comod să arunci vina pe oricine, și dacă se poate acuza chiar un preot, cu atât mai bine; e în trend!
     Stupidul merge mai departe: Se fac celebre acum alte cazuri de plecări la mănăstire, în care niște nenorociți de popi au indemnat altă fată să aleagă viața monahală. Nu contează că fata are acum 28 de ani! Ce dacă? Ce dacă avea 20 cand a plecat , era îndoctrinată de o minte habotnică a unui duhovnic nenorocit care i-a distrus viitorul. Și se lacrimogenează mumă-sa acum, pe sticlă, dă bine, impresionează. Asta sigur naște comentarii de genul: religia care ardea pe rug oameni nevinovați acum ne fură copii.
      Și penibilul devine stupid în cazul următor:  O mamă e scandalizată că la grădiniță , băiețelul ei de 4 ani, a fost învățat să se roage înainte de masă. Menționez că mama recunoaște că e ortodoxă, și rugăciunea era in rit ortodox, dar nu vrea acum să își oblige ea copilul să se roage . trebuie să hotărască singur. Cam târziu mademoanzelle. Trebuia ca al tău copil să hotărască singur dacă vrea să se nască într-o sociatate penibilă, dintr-o mamă și mai penibilă. Trebuia ca fiul tău să fie întrebat apoi, dacă tot s-a născut, care să îi fie limba maternă. A , da sunteți cetățean bulgar, deci limba maternă a copilului este bulgara, limba țării adoptive e româna, doar că poate nu vrea să trăiască aici. De ce nu il lăsați să decidă singur aceasta?Și până la urmă , ești sigură că vroia o astfel de mamă? Poate nu . Poate da! Sunt unele date pe care ni le insușim atavic, așa cum sunt genele, sexul, apucăturile neamului și bolile ereditare. Și singură spui că ai copilul ortodox. Când l-ai întrebat în ce religie vrea să se boteze.
    O, dar stați, se găsește un postacist să spună că România e stat laic, nu religios, și nu au voie să mai facă nimeni propagandă religioasă în școli, cămine, grădinițe. Nu tembel-cretin-idiot- penibil și stupid ce ești. România nu are o religie oficială!!!! Asta înseamnă că putem fi orice,  dar avem totuși un dat. sunt 89% ortodocși! Nu e vina noastră că Ștefan cel Mare a reușit să țină turcii dincolo de Chilia, de Cetatea Albă. Crezi că el ducea războaiele ca să apere niște bordeie? Nu , mojicule! Apăra o cultură creștină în fața invaziei semilunii. Te inchinai acum la Alah, și probabil că porneai jihadul dacă Mircea ce Bătrân nu îl trimitea pe Vlad , nepotul lui, la Turci luând și garanția că niciodată otomanii nu vor ridica nici o moschee sau geamie pe teritoriul românesc! Creștinismul românului e parte din el, nu e ceva care să se discute! Și dacă poporul ăsta hăituit mai are un tezaur, acesta este Ortodoxia.
    Și spun că devin și eu penibil pentru încă mai cred că te vei trezi , tu cel ce te bălăcești aberând idioțenii despre cum ar trebui să fie alții și nu despre cum a r trebui să fi tu.  Tu care ai atâta ură pe tot ce înseamnă credința neamului în care te-ai născut. Am mai spus: sunt preoți vinovați de fără-de-legi mari. Fă-te tu ceea ce nu au ajuns ei!!! De aceea am primit să mă hirotonească preot! Puteam să rămân un simplu monah, citindu-mi biblioteca mea, fără să mă leg la cap cu duhovnicia care-mi împovărează sufletul. Însă nu am vrut să mai stau pe margine arătând cu degetul spre răniții din front! Nu am mia vrut să fiu ridicol, penibil și stupid. Și vreau să îți mai întind și ție o mână, ție celui ce mă urăști , fără să mă cunoști. Dar... așa e... a devenit mult mai ușor să scuipi un obraz decât să-l mângâi!
Ura ta te ucide mai întâi pe tine. De aceea cugetă adânc la cine ești tu, apoi sigur vei uita să mai arăți cu degetul spre altul.
     Și iară vin și zic: Și totuși, Doamne, dă-mi iară puterea iubirii că așa ce paradoxuri mă pui să trăiesc, mi-e că devin și eu ceea ce nu mi-am dorit niciodată.  un fior de ură, o scrâșnire din dinți a revoltă! Nu mă lăsa să devin Petru cu sabie în mână, tăind urechea celui ce nu Te iubește! Lasă-mă să rămân Ioan cel ce își leapădă și haină numai nu te părăsește până dincolo de Golgota!



Comentarii

Postări populare