EXISTA DUMNEZEU!!!



Sunt trei melodii, pana acum, descoperite si iubite de mine foarte mult, ale caror veruri m-au trimis cu gandul la divinitate.Dintre ele, doua am postat aici, si una este postata deja, este a lui Demis Roussos, "je t'aime". Ascultati melodia, urmariti versurile, si raportati-le la Dumnezeu.La Dumnezeu care este izvorul iubirii.
In Timisoara, in 1989, decembrie rosu, se striga pe strazi," EXISTA  DUMNEZEU!!!" Si asta strigau tinerii, cei nascuti din decretul ceausestilor, omul nou, cum ii placea lui sa spuna. Comunistii au bagat intelectualitatea in puscarii, la canal, la Gherla, la Aiud , la Pitesti, la Jilava, au dus preotimea in aceleasi detentii, au daramat si biserici in bucuresti. si ce-au reusit sa faca? L-au gonit pe Hristos din sanctuare de ziduri, si l-au bagat in sufletele oamenilor. Regimul ateist din Moscova, nu a prins la noi. Aproape toti activistii de partid ai Romaniei, erau cununati la Biserica. Insusi cel mai iubit fiu al poporului isi botezase copii, dupa traditia crestina ortodoxa, isi inmormanta mama , dupa cutremurul din 77 , chemand preotul satului sa-i faca sorocul prohodirilor. 
  Omul nou gandit de Nicolae  Ceausescu, era, si este, un roman adevarat.Omul nou, a iesit in dorinta lui de a fi liber, cu mainile goale, cu matele goale, in frigul de-afara; iesise din frigul din case, in frigul de-afara, pt a scapa de frigul fricii din el. Cand frica din noi dispare, suntem cu adevarat liberi. Zice Scriptura ca  inceputul intelepciunii este  frica de Dumnezeu." dar vedeti? este inceputul intelpciunii. si nu putem ramane la inceputul unui lucru. cand ajungem sa iubim Iubirea Lui, suntem liberi.  Tinerii din timisoara, Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi, Slobozia, si alte orase martire,cand au strigat EXISTA DUMNEZEU, au invins deja comunismul.Nimic nu-i mai putea opri.in ochii parintilor lor, inebunisera. Dar decreteii, ajunsesera la varsta sa creeze ei decretei. Si era si asa o mare povara sa te sti copil facut din obligatii ...de partid.
  Au trecut 22 de ani de atunci. unii spun ca visul eroilor din Decembrie Sanger,s-a naruit.E drept. suntem condusi de aceeasi "comunisti deghizati in orice. Au trecut PCR-ul in ilegalitate pt ca nu mai au nevoie de el. Romania e acum  ca un pacient  in metastaza, desfacut si cusut la loc. Tinerii aia care "au murit ca prostii" (cum au neobrazarea sa spuna  unele epave ale societatii romanesti), au iubit libertatea. Si , in Dumnezeu ,au avut-o.
 Visul libertatii nu s-a naruit... ci doarme. 
Sa strigam si noi, acum , in sufletele noastre,EXISTA DUMNEZEU!!
Avem libertatea data de cei ce au murit in piete, in munti, in puscariile politice, la canal. Suntem liberi acum. In numele lui Dumnezeu suntem liberi. Haideti ca tot in numele lui sa si cheltuim libetatea. nu in numele atator idealuri marunte care macina mintile inguste ale celor ce ne-au condus pana acum. In numele Dumnezeului nostru, sa fim noi, fiecare unde se afla, mai buni, mai drepti, mai razboinici pt adevar, si mai constiinciosi in munca.
  Daca Dumnezeu, in inima noastra nu e perceput ca in aceste doua clipuri, ca Iubirea care da sens vietii pe Terra, atunci traim o minciuna, si nu meritam alta soarta decat aceea mizera in care se balaceste societatea asta consumista. De noi ficare depinde daca voim sa iesim din mocirla acestui...dolce fa niente...in al carui torent tulbure suntem prinsi, si purtati spre prapastia autodistrugerii . 
Ma gandesc ca Apocalipsa , citind-o cu atentie, arata clar ca oamenii-si aduc pieirea, si individual si global.Ce mai lasam copiilor nostrii???? sau care copii??? avortoanele urla ,in ceruri, spre tara asta care, in Decembrie Sanger, cand tara era frematanda de incertitudini, Iliescu, semna al treilea decret  al proaspetei lui ..."emanatii " cum ii place sa se numeasca singur, de parca iar fi rusine a spuna pe sleau " basina" revolutiei in direct ,in 25decembrie, legalizarea avortului, fara limite de varsta. Nu i-au ajuns evreului jertfa de pe strazi, nu ii ajungea uciderea sotilor Ceausescu in  ziua de Craciun, zi in care, pana si el, tiranul, facea amnistii generale, mai vroia o jertfa.De copii nenascuti. Stiti ce e pe 25 decembrie??? Nasterea lui Hristos. cand noi, crestinii romani, cantam in colinde O ,TIRANE CRUD ,IROD, MORI IN BLESTEM DE NOROD,   ucisese mii de prunci toti sub varsta de doi ani, poate- poate il ucide si pe Hristos.  Evreul ilici , doar se nascuse Hristos in Bethleemul Romaniei, si el vroia sa il ucida. Si totusi, exista Dumnezeu, si asta mi-e de ajuns. Stiu ca strigatul meu de acum , nu-i un strigat de lup in nopti cu luna plina. il aude El, si cei ai Lui care inca , fiind putini, totusi sunt puternici.  

Atat pt azi, si va dau si al 3lea clip care naste in mine impresia ca Adrian Paunescu, scria aceste versuri , traind cu trupul aici, intre noi, oamenii, si cu inima  era langa Izvorul iubirii. Nu are Romania alte versuri mai depline pt a picta portreul iubirii absolute.

Comentarii

Postări populare